Tabaco (Nicotiana tabacum)
100801
O tabaco (Nicotiana Tabacum) é unha planta procedente de América. Consumese de diversos xeitos, sendo o principal o da combustión producindo fume. Seu particualar contido en Nicotina faina unha planta moi adictiva.
Comercializase legalmente en todo o mundo, ainda que moitos paises ten numerosas restriccións de consumo, dados seus efectos adversos para a saude pública.
Sua composición inclue o alcaloide NICOTINA, que atopase nas follas en proporcións variables (dende menos do 1% ata o 12%). cando estas follas procesanse para producir pitilloas engadenselles sustancias químicas que poden ser dañinas para a saude.
O xénero Nicotiana abarca mais de 50 especies clasificadas en catro grupos principais: N. Tabacum, N. Petunoides, N. rústica e B, polidiclia. A especie N. tabacum, podese clasificar en catro variedades: havanensis, brasilensis, virginica e purpurea, que son a orixe das distintas variedades usadas na comercialización.
Fonte: http://es.wikipedia.org/wiki/Tabaco
Clasificación científica: O tabaco pertence á familia das Solanáceas (Solanaceae). A especie mais cultivada, chamada tabaco maior, é a Nicotiana tabacum; o tabaco menor é a especie Nicotiana rustica.
En moitas plantacións ecolóxicas estanse a empregar algunhas macetas con plantas de tabaco, que é unha planta atraente de insectos, ademais de ter propiedades insecticidas.
As follas e tallos do tabaco usanse para a protección de cultivos. A concentración mais alta de sustancias activas atopas nos tallso e nas nervaduras foliares. Seu espectro de acción é funxicida, insecticida, repelente e acaricida.O tabaco posee toxinas que inhiben a respiración e eliminan insectos por inxesta e contacto.
Outra característica do tabaco é que nas suas pegaxosas follas quedan atrapados pequenos insectos voadores, como poden ser as moscas brancas e mais os mosquitos do mantillo.
A nicotina é un dos tóxicos orgánicos mais poderosos, por tal razón hai que evitar o contacto cos preparados durante a aplicación. Tras unha plicación de Nicotina sobre plantas comestibels, deberá esperarse un periodo de degradación biolóxica do producto de de 3-4 días.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario